השלבים הראשונים להפוך לחסכים קטנים
הוראת ערך הכסף וחשיבות החיסכון מייצגת את אחד המרכיבים הבסיסיים בחינוך הילדים. את המודעות הזו יש למעשה לטפח מילדות כדי להכין את הקטנטנים לנהל טוב יותר את הכספים העתידיים שלהם. בואו נראה יחד את האסטרטגיות והפעולות הפשוטות שיש ליישם כדי להתחיל את המסע הזה.
קצבה כשיעור בכלכלת המשפחה
הכלי הראשון ללמד את ערך הכסף לקטנטנים הוא ה דמי כיס. זה, אם יטופל בחוכמה, יכול להפוך לשיעור מצוין בכלכלה מעשית. סכום דמי הכיס חייב להתאים לגיל הילד ולאפשרויות הכלכליות של המשפחה, אבל מספיק אפילו סכום סמלי כדי להתחיל ללמד את מושג החיסכון.
חשוב לגרום לילדים להבין שסכום זה מייצג קרן ממנה ניתן למשוך עבור ההוצאות הקטנות שלהם וכי ברגע שהוא ימוצה, הם יצטרכו לחכות לאספקה הבאה.
שמור על ידי משחק: קופת החזירים
ה קופה הוא עוד כלי פשוט ויעיל להוראת חיסכון. קופת החזירים היא לא רק חפץ דקורטיבי, אלא מיכל שבו ילדים יכולים לאחסן את המטבעות או השטרות שהם מקבלים.
ככל שזה נהיה כבד יותר, כך הם מבינים כמה הם חוסכים. שוב, חיוני להסביר שהמטרה היא לא לצבור כמה שיותר כסף, אלא לנהל אותו באחריות ובתבונה.
למד להבחין בין צורך לרצון
צעד בסיסי בהצלת החינוך הוא ללמד ילדים להבחין בין צורך לרצון . צרכים מייצגים דברים שאי אפשר בלעדיהם, כמו מזון, ביגוד וטיפול רפואי. משאלות, לעומת זאת, הן תוספות: צעצועים, ממתקים, משחקי וידאו וכו'. ללמד ילדים להבין את ההבדל הפשוט הזה עוזר להם לקבל החלטות הוצאה מושכלות יותר בעתיד.
חיסכון למטרה
התחלת לחסוך כדי להשיג מטרה קונקרטית יכולה להיות תמריץ רב עוצמה לילדים. אם הם רוצים צעצוע יקר או ספר, למשל, הם יכולים להתחיל לשים בצד חלק מדמי הכיס שלהם או מתנות מזומנים שהם מקבלים.
טקטיקה זו מלמדת שיעור חשוב על ההקרבה הדרושה להשגת המטרות שלך. כאשר מלמדים ילדים את חשיבות החיסכון, חיוני להזכיר להם שכסף זה לא הכל.
ערכים כמו נדיבות ושיתוף חשובים באותה מידה וחייבים להיות חלק בלתי נפרד מהחינוך הפיננסי. עם סבלנות, מסירות ופעולות יומיומיות פשוטות אפשר להכשיר חוסכים קטנים אחראיים ומודעים.